FUNdamen: instrucțiuni

Aceste activități pot fi citite și în limba olandeză  și în limba engleză en_gb 

Activitățile din această secțiune sunt jocuri distractive care ajută și încurajează copiii mici să învețe. Ei pot face acest lucru cu adulți pe care îi cunosc bine, într-un mediu familiar și în propria lor limbă.

În timpul activităților, copiii mici lucrează împreună cu un adult din familia lor imediată. Aceasta ar putea fi mama, o bunica, o mătușă, o soră sau tatăl, un unchi, frate sau bunic. Pentru comoditate, le-am numit activități părinte-copil, dar „părintele” nu trebuie să fie mama sau tatăl copilului.

Cum să folosiți aceste materiale

Activitățile Clubului Părinți-Copii sunt împărțite în

  • #1-13, prima întâlnire și activități senzoriale; și
  • #14-25, activități pentru grupuri care s-au întâlnit mai mult timp.

Subiectele pentru fiecare set de activități sunt enumerate la începutul fiecărei secțiuni.

Subiectele nu trebuie făcute în această ordine. De exemplu, puteți alege să treceți de la #2 la #24. Puteți alege să nu faceți unele dintre subiecte sau să repetați unele dintre ele. Faceți subiectele în orice ordine care se potrivește grupului și situației dvs.

Fiecare temă sau subiect include:

  • Activitate
  • Ora poveștii și cântatul
  • Timp de meșteșuguri

Activități: jocuri distractive de făcut împreună. Există mai multe activități enumerate cu fiecare subiect. Alege să faci cât de mult sau cât de puțin vrei. Puteți alege să creați doar unul dintre acestea, să le schimbați pe oricare dintre acestea sau să vă creați propriul dvs.

Timp de poveste (și cânt):  pregătiți-vă pentru această perioadă, punând copiii și părinții să stea undeva într-un mod respectuos. Faceți o distincție clară între aceasta și alte activități. De exemplu, spuneți ceva de genul „Acum vom auzi/ citim o poveste. Vrem să fim liniștiți pentru ca toată lumea să poată auzi.” Sau dacă conduceți un grup bazat pe credință, ați putea spune: „Acum vom vorbi despre Dumnezeu”.

Începeți cu aceeași melodie de fiecare dată. Acest lucru dă structură și recunoaștere.

Faceți această parte să dureze doar atâta timp cât cei mai mici copii se pot concentra. Aceasta înseamnă că s-ar putea să ai doar 7 minute pentru poveste.

Sugestii pentru ora poveștii:
Citiți dintr-o carte ilustrată. Dacă niciunul nu este disponibil în limba maternă a copiilor, invitați un părinte să povestească din nou în limba lor.
SAU invitați pe cineva din comunitatea copiilor să spună o poveste potrivită. Ascultați povestea din timp pentru a vă asigura că este corectă.
SAU spuneți o poveste care se potrivește situației locale a copiilor. (Gândește-te mai întâi la obiectivul tău. Este să atragi atenția asupra ceva în special, cum ar fi să știi cum să te comporți ca o familie atunci când vin vizitatori? Apoi inventează o poveste care se conectează cu cultura locală.)

Timp de lucru: consolidează subiectul. Există mai multe sugestii enumerate cu fiecare subiect. Din nou, alege-le pe cele pe care vrei să le faci. Nu este necesar să le faci pe toate. S-ar putea să decizi să nu faci niciuna dintre ele sau s-ar putea să inventezi ceva singur.

Din nou, Activitățile, Ora poveștii și Ora meșteșugurilor sunt sugestii. Faceți ceea ce funcționează pentru grupul dvs. în ordinea care funcționează cel mai bine pentru situația dvs.

Ne-ar plăcea să auzim și să învățăm din experiențele voastre. Vă rugăm să luați în considerare să ne trimiteți feedback, să postați comentarii sau să trimiteți întrebări la: holmesvr@nullonline.nl.